Markten

In het gebied van de Bloemenrivièra zijn vele markten te vinden, van een wekelijkse markt tot die bij speciale evenementen. Het aanbod varieert van antiek tot verse (streek)producten, van ambachtelijk handwerk tot koopjes in de outletkramen. Daarnaast hebben de grotere plaatsen overdekte markthallen die dagelijks geopend zijn. 

Markt 2.jpg

Populair tot over de landsgrenzen

Zowel de markt van Bordighera als die van Ventimiglia worden veel door Fransen bezocht, op zoek naar koopjes. Toeristen kunnen er op rekenen dat ze in de franse taal worden aangesproken. 

De markt van Ventimiglia

De wekelijkse vrijdagmarkt van Ventimiglia is één van de grootste trekpleisters van de Bloemenrivièra. Het aanbod is overweldigend op deze markt, die bekend staat als de grootste van Italië. Langs de boulevard, rondom het park en langs de oever van de Roia staat een keur van kramen opgesteld. Van bontmatels tot fijne cashmier, zijde en Italiaans linnen. Volop Italiaans design; leren schoenen, jassen en tassen te kust en te keur. Maar ook speelgoed, Afrikaans handwerk en prullaria. Outletkramen om uitgebreid in rond te snuffelen en een ruime keus aan smakelijke (streek)producten.

markt 6.jpg

Gevarieerd aanbod

Specialiteiten en streekproducten maken deel uit van het gevarieerde aanbod op de weekmarkten.

Overzicht van weekmarkten

maandagochtend            Vallecrosia 
dinsdagochtend               Sanremo
woensdagochtend           Camporosso
donderdagochtend          Bordighera
vrijdag (hele dag)             Ventimiglia
zaterdagochtend              Sanremo

Van bovenstaand overzicht hebben de markten van Bordighera en Ventimiglia het grootste aanbod.
De ochtendmarkten zijn tussen 08.00 en 13.00 uur. De markt van Ventimiglia duurt tot ongeveer 17.00 uur.

          
             

Antiekmarkt Bordighera 4.jpg

Antiekmarkten

De antiek en verzamelaarsmarkt van Bordighera, op de eerste zondag van de maand, behoort tot de grotere markten in dit genre.

Themamarkten

Op de weekmarkten gaat het aanbod mee met de seizoenen. In de zomermaanden volop zomerkleding, badmode en strandlakens. Vanaf september komen er steeds meer truien en jassen in de kramen te liggen. En zit er regen in de lucht? Dan kun je rekenen op een extra groot aanbod van paraplu's!  

Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende themamarkten. De antiek en verzamelaarsmarkten bieden vaak een bonte mix van antiek en tweedehandsspullen.Tussen het meer gebruikelijke aanbod van serviesgoed, gereedschappen en sieraden kun je ook militaria aantreffen. Zoals Russische petten, insignes en gebruiksvoorwerpen. Maar nog opvallender zijn de nazivoorwerpen uit WOII. Buiten een museum ondenkbaar voor onze Nederlandse ogen. 

 

Isolabona markt.jpg

Incidentele markten

Behalve de themamarkten op vaste dagen in de maand, zijn er regelmatig incidentele markten in de dorpen. Deze worden aangekondigd op posters die overal hangen. Je vindt er streekproducten, antiek en tweedehands en ambachtelijk handwerk.  

Overzicht van themamarkten

1e zaterdag van de maand    antiek en tweedehandsmarkt Vallecrosia
1e zondag van de maand      antiek en verzamelaarsmarkt Bordighera
2e zondag van de maand      antiekmarkt Sanremo

Laatste zondag van de maand: 
biologische markt Dolceacqua

Laatste zaterdag van de maand (wintermaanden) en 2e + 4e zaterdag (zomermaanden):
antiek en tweedehandsmarkt Ventimiglia


mercato coperto 1.jpg

Overdekte markt

In veel steden zijn markthallen te vinden, overdekte markten. Behalve op zondag kun je hier iedere ochtend verse producten kopen zoals groenten en fruit, kaas, vlees(waren) en brood.  

Mercato coperto Ventimiglia

De overdekte markt van Ventimiglia is een feest voor de zintuigen. Het is bekend dat chefkoks uit de wijde omgeving naar de mercato coperto van Ventimiglia komen vanwege de goede kwaliteit van de producten. De geuren en kleuren van fruit, groenten en kruiden, kaas, vleeswaren en vlees van de ambachtelijke slagers, het brood en de zoetigheden van de pasticceria vermengen zich met de geluiden van de verkopers en bezoekers. Het uitgebreide en dagelijks verse aanbod van de grote vishandel doet je de ogen uitkijken.

Op lange tafels aan een van de zijpaden verkopen plaatselijke kleine producenten hun producten. 
In miniwinkeltjes in de nissen worden allerlei specialiteiten verkocht, ook geschikt om als souvenir mee te nemen.
De overdekte markt is gevestigd in de oude bloemenveiling in het hart van de stadskern op de oostoever van de Roia, schuin tegenover het gemeentehuis.