Markten

In het gebied van de Bloemenrivièra zijn vele markten te vinden, van een wekelijkse markt tot die bij speciale evenementen. Het aanbod varieert van antiek tot verse (streek)producten, van ambachtelijk handwerk tot koopjes in de outletkramen. Daarnaast hebben de grotere plaatsen overdekte markthallen die dagelijks geopend zijn. 

Markt 2.jpg

Populair tot over de landsgrenzen

Zowel de markt van Bordighera als die van Ventimiglia worden veel door Fransen bezocht, op zoek naar koopjes. Toeristen kunnen er op rekenen dat ze in de franse taal worden aangesproken. 

De markt van Ventimiglia

De wekelijkse vrijdagmarkt van Ventimiglia is één van de grootste trekpleisters van de Bloemenrivièra. Het aanbod is overweldigend op deze markt, die bekend staat als de grootste van Italië. Langs de boulevard, rondom het park en langs de oever van de Roia staat een keur van kramen opgesteld. Van bontmatels tot fijne cashmier, zijde en Italiaans linnen. Volop Italiaans design; leren schoenen, jassen en tassen te kust en te keur. Maar ook speelgoed, Afrikaans handwerk en prullaria. Outletkramen om uitgebreid in rond te snuffelen en een ruime keus aan smakelijke (streek)producten.

markt 6.jpg

Gevarieerd aanbod

Specialiteiten en streekproducten maken deel uit van het gevarieerde aanbod op de weekmarkten.

Overzicht van weekmarkten

maandagochtend            Vallecrosia 
dinsdagochtend               Sanremo
woensdagochtend           Camporosso
donderdagochtend          Bordighera
vrijdag (hele dag)             Ventimiglia
zaterdagochtend              Sanremo

Van bovenstaand overzicht hebben de markten van Bordighera en Ventimiglia het grootste aanbod.
De ochtendmarkten zijn tussen 08.00 en 13.00 uur. De markt van Ventimiglia duurt tot ongeveer 17.00 uur.

          
             

Antiekmarkt Bordighera 4.jpg

Antiekmarkten

De antiek en verzamelaarsmarkt van Bordighera, op de eerste zondag van de maand, behoort tot de grotere markten in dit genre.