Routes naar de Bloemenrivièra

Er zijn meerdere manieren om de Bloemenrivièra te bereiken. Met eigen vervoer zijn er verschillende interessante routes mogelijk. Daarnaast rijden er internationale treinen en zijn er internationale vlieghavens in de buurt.

Van Utrecht tot de Bloemenrivièra is een afstand van ongeveer 1400 kilometer. Wie naar Italië rijdt heeft de keuze tussen een route door België - Luxemburg - Frankrijk, of door Duitsland - Zwitserland. Voor beide routes geldt dat er op (een aantal) snelwegen tol betaald moet worden. Voor Zwitserland moet een vignet gekocht worden. Wie met een caravan reist heeft er twee nodig. Daarnaast moet bij een aantal tunnels de doorgang betaald worden. De kosten voor de verschillende routes zijn nagenoeg gelijk. En hoewel er een verschil is in het aantal kilometers, is ook de reistijd vrijwel hetzelfde.

grens italie.jpg

Snelweg of binnendoor

Bij voorkeur via snelwegen of liever binnendoor? De route naar het zuiden biedt alle mogelijkheden.

spoorlijn langs kust.JPG

Met de trein

Het treinstation van Ventimiglia is een belangrijk knooppunt. Hier arriveren en vertrekken zowel regionale treinen als internationale treinen.

vliegveld nice.JPG

Met het vliegtuig

De luchthaven van Nice is de dichtsbijzijnde luchthaven bij de Bloemenrivièra. Ventimiglia is binnen een uur met de auto te bereiken. Vanaf de luchthaven bij Genua is het ongeveer twee uur rijden. Daarnaast kan er natuurlijk verder gereisd worden met de trein.