Routes naar de Bloemenrivièra

Er zijn meerdere manieren om de Bloemenrivièra te bereiken. Met eigen vervoer zijn er verschillende interessante routes mogelijk. Daarnaast rijden er internationale treinen en zijn er internationale vlieghavens in de buurt.

Van Utrecht tot de Bloemenrivièra is een afstand van ongeveer 1400 kilometer. Wie naar Italië rijdt heeft de keuze tussen een route door België - Luxemburg - Frankrijk, of door Duitsland - Zwitserland. Voor beide routes geldt dat er op (een aantal) snelwegen tol betaald moet worden. Voor Zwitserland moet een vignet gekocht worden. Wie met een caravan reist heeft er twee nodig. Daarnaast moet bij een aantal tunnels de doorgang betaald worden. De kosten voor de verschillende routes zijn nagenoeg gelijk. En hoewel er een verschil is in het aantal kilometers, is ook de reistijd vrijwel hetzelfde.

grens italie.jpg

Snelweg of binnendoor

Bij voorkeur via snelwegen of liever binnendoor? De route naar het zuiden biedt alle mogelijkheden.

Tolwegen - tips

Op de snelwegen van Frankrijk en Italië passeer je regelmatig tolpoorten. Bij sommige tolpoorten moet je meteen betalen. Bij andere tolpoorten krijg je een ticket en betaal je later.

Zorg dat je altijd een ticket meeneemt! Roep assistentie in als een machine geen ticket afgeeft. Wanneer je bij een volgende tolpoort geen ticket hebt, betaal je de prijs van het volledige traject. Ook al ben je pas halverwege het traject de weg op gekomen. 

Betalen gaat makkelijk en snel met een creditcard. Bij de meeste tolpoorten kun je zo contactloos betalen. 

spoorlijn langs kust.JPG

Met de trein

Het treinstation van Ventimiglia is een belangrijk knooppunt. Hier arriveren en vertrekken zowel regionale treinen als internationale treinen.

vliegveld nice.JPG

Met het vliegtuig

De luchthaven van Nice is de dichtsbijzijnde luchthaven bij de Bloemenrivièra. Ventimiglia is binnen een uur met de auto te bereiken. Vanaf de luchthaven bij Genua is het ongeveer twee uur rijden. Daarnaast kan er natuurlijk verder gereisd worden met de trein.