Kamperen bij de Bloemenrivièra

pz.gialla en toraggio.JPG

Prikkel de zintuigen

Niets brengt de geuren, kleuren en geluiden van de omringende natuur zo dichtbij als kamperen. Op een bijzondere plek in het achterland van de Italiaanse Bloemenrivièra, bij Isolabona,  ligt Camping Delle Rose.

Voorjaar

Ligurië in het voorjaar betekent milde temperaturen, zuivere lucht en een explosie van geuren en kleuren. Het groen van de omringende heuvels vertoont steeds meer nuances, afgewisseld met uitbundig bloeiende bloemen. Dit in scherp contrast met het blauw van de zee en de vaak nog besneeuwde toppen van het nabij gelegen hooggebergte. Op de camping laten de kikkers van zich horen en dansen de vuurvliegjes de open ruimte tegemoet. Tussen de stenen van de muren gloeien de groene lichtjes van de glimwormen. De belofte van de zomer zindert in de lucht.

muro.jpg

Zomer

Wanneer in de zomermaanden de zon over de bergtop komt en het campingterrein begint te verwarmen, worden de cicades gewekt. Nu zijn de muren het domein van de hagedissen.
In de schemer wordt het lied van de cicades overgenomen door de krekels. De zon is dan al achter de berg aan de overkant gezakt. De warmte van de dag gaat over in een koelere avond. Zeker als de wind draait en de Monte Torraggio zijn adem door de vallei blaast.

Najaar

Als in het najaar de dagen nog van zomer spreken laat de berglucht de avonden verder afkoelen. De sterren lijken helderder te stralen en nog dichterbij te komen terwijl de lucht een frisse prikkeling geeft. De antieke kastanjebomen op de camping schenken grote hoeveelheden eetbare kastanjes en overal in de vallei beginnen de kaki vruchten van groen naar oranje te kleuren. De dagen nodigen uit tot wandelen en het ontdekken van de vele bezienswaardigheden van de streek.

DSC_2207.JPG

Camping Delle Rose

Italiaanse gastvrijheid - sinds 1969

Bekijk camping

Camping Delle Rose - sinds 1969

Halverwege de Nervia vallei in het gedeelte waar de vallei smaller wordt, heeft de natuur een aantal vlakke terrassen gevormd, bekend onder de naam Prati di Gonté. Hier komen berglucht en zeelucht samen.

In deze gezonde omgeving werden aan het begin van de 20e eeuw mensen van alle leeftijden en nationaliteiten gastvrij ontvangen in de gezondheidskolonie van professor Fortunato Peitavino.Zijn kleindochter Flora en haar man Pinuccio zagen nieuwe mogelijkheden voor de vlakke terrassen. In het jaar 1969 openden zij samen op die plek Camping Delle Rose. Zo zetten zij de gastvrijheid van Flora’s grootvader voort.

Vanaf dat moment ontvingen Flora en Pinuccio kampeerders uit alle windstreken. Reislustig en kampeerenthousiast als Nederlanders zijn, maakten zij vanaf het begin deel uit van het gastenbestand. Langzaam maar zeker kreeg de camping vorm. Eén van de hoogtepunten in de vroege jaren is de toevoeging van het zwembad in 1975.

foto006.jpg

"Eén van de hoogtepunten van de vroege jaren is de toevoeging van het zwembad in 1975"

Meer dan 50 jaar gastvrijheid

Familiebedrijf - de volgende generatie

Nadat dochter Lorena de camping overnam werd het bedrijf stukje bij beetje verder uitgebreid, opgeknapt en gemoderniseerd. De binnenbar werd een buitenbar en na een grondige vernieuwing volgde een uitbreiding met een groot terras. Het zwembad kreeg een zonneweide met ligbedjes, achter het al eerder toegevoegde muziekpodium.

Aan het begin van de nieuwe eeuw maakte de camping een flinke groei door. Er kwamen nieuwe tentterrassen die een adembenemend uitzicht op de Monte Torraggio bieden. Later volgden extra standplaatsen voor grote caravans en campers, onder aan de camping.
In het antieke kastanjebos zijn nieuwe terrassen gerealiseerd waar luxe safari tenten staan. Sinds 2020 heeft de camping een villaggio gedeelte met nieuwe mobile homes, in het hart van de camping. Het te huren appartement bevindt zich recht tegenover de camping.

Het familiebedrijf wordt tot op heden door Lorena gerund, samen met haar zonen Lorenzo en Riccardo.

slide-afbeelding1